Министърът на здравеопазването д-р Асен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през
Коментари Харесай

Министър Меджидиев проследи старта на пилотния проект „Лекари в малки и отдалечени населени места“

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в наблюдава старта на пилотния за страната план „ Лекари в дребни и отдалечени обитаеми места “, който стартира по самодейност на Министерство на здравеопазването, с поддръжката на президента на Република България господин Румен Радев, оповестяват от пресцентъра на ведомството.

Проектът започва в партньорство с община Добрич и в региона се реализира от Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ).

Здравният министър посети дружно с кмета на гр. Добрич Йордан Йорданов и с шефа на МБАЛ-Добрич доктор Георги Желязков с. Свещарово и гр. Шабла, където се срещнаха на място по какъв начин протичат прегледите от профилирани експерти в дребните обитаеми места. „ Осигуряването на профилирани прегледи е главен приоритет както на Министерството на здравеопазването, по този начин и на президента на Република България господин Румен Радев. Искам да върнем опазването на здравето при вас “, съобщи здравният министър по време на визитата си.

По думите му активността по новостартиралата стратегия е допустимо да се продължи посредством Плана за възобновяване и резистентност, посредством който да се финансира разкриването на амбулаторни центрове в дребни обитаеми места.

„ Прегледите дават опция на пациентите да бъдат ориентирани към спомагателни проучвания, както и да бъдат приети в болница при нужда “, разясни министър Меджидиев.



В област Добрич през месец април са избрани девет дати за профилирани прегледи в селата Коритен, Телериг, Крушари, Козлодуйци, Свещарово, Черна и град Шабла. Кампанията, стартирала от област Добрич, ще продължи в областите Монтана и Бургас. Целта на самодейността е да проработи в цялата страна.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР